Treceți la conținutul principal

Despre Bucuresti

Orasul a fost pentru prima data mentionat in anul 1495 ca resedinta a domnitorului Tarii Romanesti, Vlad Tepes, dar istoria sa este mult mai veche, mergand pana in sec. al XiV-lea.
Bucuresti - Romania
Piata Universitatii, Bucharest.
Denumirea orasului Bucuresti a fost data de un taran numit Bucur dar nu exista nici o atestare documentara pana la sfarsitul Evului Mediu. Atacurile turcilor si tatarilor, inaintea sec. al XVII au oprit dezvoltarea orasului.
Orasul a devenit capitala Valahiei in anul 1698 si s-a dezvoltat in perioada de pace din sec al XVIII-lea. Este unul din primele orase iluminate cu gaz. In anul 1862, Bucurestiul devine capitala Romaniei.

Muzeul Taranului Roman, Bucuresti
Muzeul Taranului Roman.

Muzeul Taranului Roman

Este situat in Bucuresti pe soseaua Kiseleff nr.3, langa Piata Victoriei. Cladirea unde se afla actualul muzeu a fost construita in perioada 1912-1941, dupa planurile arhitectului N. Ghica-Budesti.
Muzeul detine colectii de ceramica, port popular, tesaturi pentru interior, lemn, mobile, feronerie, scoarte, acestea fiind asezate in functie de pricipalele zone din tara noastra si specificul lor. Tot aici exista si un magazin de unde poti achizitiona suveniruri in specificul muzeului. In curtea muzeului dinspre bulevardul Ion Mihalache se afla o biserica din lemn, monument istoric din secolul al XVIII-lea, stramutata aici in anul 1992.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Despre OLTENIA DE SUB MUNTE

OLTENIA DE SUB MUNTE-reprezinta arealul situat în partea de nord a judeţelor Vâlcea şi Gorj, cuprins între localităţile Costeşti (judeţul Vâlcea) – spre est şi Crasna (judeţul Gorj) – spre vest, încadrat din punct de vedere geografic în Subcarpaţii Olteniei şi versanţii sudici ai munţilor Căpăţâna şi Parâng. Din punct de vedere turistic acest areal face parte din „Oltenia de sub Munte”, o zonă turistică cunoscută şi consacrată pe plan naţional şi internaţional, care concentrează un patrimoniu natural şi cultural de excepţie.      Acces. Zona este traversată pe direcţia est – vest de DN 67 (Rm. Vâlcea – Horezu – Tg. Jiu – Motru – Drobeta –Tr. Severin), importantă arteră rutieră de acces care leagă/intersectează trei drumuri europene de mare circulaţie turistică: E 81 - la Rm. Vâlcea, E 79 – la Târgu Jiu şi E 70 la Drobeta Tr. Severin. Spre nord, la limita cu zona montană, este traversată pe aceeaşi direcţie est – vest, de DJ 665 care ...

Solutie informatica gestiune sala

Mai mult decat un sistem informatic, gestiunesala. ro va pune la dispozitie solutia perfecta pentru gestionarea  abonatiilor si a personalul oriunde v-ati afla! Tel:0729.36.26.05; Email:office@gestiunesala.ro; www.gestiunesala.ro